in

“Lain macam betul tips dia!”-Ramai Setuju Idea Tak Nak Bagi Orang Bising Masa Camping

Camping Featured

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Pencinta alam yang suka sangat pergi camping dan pergi hiking mesti korang selalu masuk hutan untuk experience rasa tenang duduk dengan nature tu kan?



Jadi selalunya korang mesti akan pastikan geng camping korang yang sekepala dengan korang dan yang sporting. Bayangkan kalau korang pergi camping dengan geng yang tak best, tak sporting dan banyak hal, mesti korang tak enjoy. Lagi satu hal pula kalau kena kongsi tapak camping dengan geng lain yang suka buat bising. Mesti ‘menyirap’ je..

Ada sebuah posting daripada Hiking and Camping Around Malaysia yang memberi tips nak elak orang lain buat bising masa nak ‘enjoy the nature’ telah menarik perhatian netizen. Tips yang dikongsi oleh Jiwakacau Yut ini sangat aneh ya..

“Jika bercamping taknak jiran sebelah buat bising hingga lewat malam ni je tips nya ada yang balik awal dan malam tu cabut terus…. kan aman lena… camping pakai fly takperlu selindung ala marhain miskin…”-Jiwakacau Yut

Ramai yang komen kata cara ini menakutkan. Yalah, bentuk pun creepy kan? Seram sangat! Ada juga yang kata nanti banyak nyamuk lah, risau bangun dekat alam barzakh lah… Apa semua fikir negatif ni!

Camping Komen

 

Bagi min, terpulang lah korang nak buat macam mana pun..ada yang berani boleh tegur. Kalau tak berani, mungkin boleh try tips ni. 

Baca: [Video] Abang APM Tunjuk Bukti Pakai Belerang Nak Takutkan Ular Hanya Mitos?

Baca Camping

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.