in ,

“Kreatif Dan Inovatif” – Anak Tempatan Cipta Mesin ‘VirusBuster Nanospray’ Untuk Cegah COVID-19

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Wabak virus Covid-19 semakin hari dilihat semakin membimbangkan, terbaru bilangan keseluruhan positif kes COVID-19 ialah sebanyak 2,766 kes dan bilangan kematian seramai 43 orang.

Disebabkan takut wabak ini menular lebih teruk, satu mesin yang dicipta oleh ZullDesign Autotronic anak tempatan kita dan Persatuan Pengguna Islam malaysia (PPIM) bertujuan menolong Malaysia untuk mencegah penularan wabak Covid-19.

Mesin yang dinama Virus Buster Nano Spray dikatakan dapat membasmi kuman, dengan mesin ini mungkin bilangan pesakit akan berkurang pada masa akan datang.

Korang tengok video kat bawah ni

Alhamdulillah Virusbuster Nanospray dah dihantar ke Malakat Mall, Cyberjaya. Semoga usahasama bersama PPIM ini dapat mencegah covid19 dalam kalangan individu yang bertanggungjawab mencari keperluan harian dan frontliners yg bertugas. #perintahkawalanpergerakan #PKP #zulldesignautotronic #zulldesign #malakatmall #cuberjaya #malaysiaboleh #PPIM #mencegahbersama

Posted by ZullDesign Autotronic on Saturday, March 28, 2020

Di lengkapi dengan pelaras masa yang tepat dan struktur yang kukuh, mereka yakin mesin ini boleh digunakan dalam jangka masa yang panjang.

Malah spesifikasinya juga boleh tahan!

Semoga usaha kita semua mendapat keberkatan daripada Sang Pencipta, dengan izinNya” – ZullDesign Autotrinic

Rata-rata netizen bangga dengan hasil ciptaan mereka, dan mereka berharap agar mesin seperti ini diletakkan dapat digunakan segera dan diletakkan di kawasan yang penting.

Jika mesin ini sudah diletakkan di seluruh kawasan harap rakyat menjaganya dengan baik, daripada merokkannya.

 

Baca: “Online banking kena hacked!” – Ramai Pengguna Smartphone ‘Complain’ Akaun Mereka Cuba Digodam Lepas Install Houseparty App?

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: