in

“Klu dia salah pun perlu ke nak malukan dia?” – Netizen Sebar Result ‘Corot’ Pelajar Dipukul Cikgu. Patut Ke?

Collage 41

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korang semua mesti dah up-to-date kan dengan cerita tentang pelajar yang kena pukul dengan cikgunya sebab dikatakan bermulut celupar?



So, sejak kes ini tular, memang boleh tengok mixed reaction dari netizen tentang kes ini. Ramai yang berpihak pada cikgu tersebut dan ada juga yang mengatakan walau macam mana pun perangai pelajar, cikgu memang tak patut pukul sampai macamtu sekali.

Baru-baru ni, tular lagi ‘update’ tentang kes ni. Admin pun tak tahu macam mana ‘pasukan bawang’ buat kerja, tapi nampaknya dorang dah berjaya dapatkan keputusan peperiksaan pelajar ini dan tularkan di media sosial.

65275661 2571722006196098 8862262920457748480 N 1 65460144 2228870023815621 1276939222149758976 N 1

Ekoran dari ini, pelajar ini telah mendapat kecaman dan kutukan yang dahsyat dari netizen. Ada juga yang sebarkan tentang ‘perangai liar’ pelajar ini yang dikatakan gemar lepak di pub dan club walaupun baru berusia 13 tahun.

Screenshot 2019 06 26 At 12.09.15 Pm

Namun disebalik kecaman yang diterima, ada segelintir netizen yang mempersoalkan tindakan orang yang menularkan result pelajar ini dengan niat untuk memalukan dia.

Patut ke?

Screenshot 2019 06 26 At 12.12.24 Pm Screenshot 2019 06 26 At 12.12.36 Pm Screenshot 2019 06 26 At 12.12.49 Pm Screenshot 2019 06 26 At 12.13.04 Pm Screenshot 2019 06 26 At 12.13.18 Pm

Ada betulnya juga, benda ni pun kalau terlalu dibesarkan boleh buat depression pada kedua-dua belah pihak. Ada baiknya kita biarkan pihak polis dan pihak sekolah jalankan siasatan untuk kes ini dan kita tak payahlah nak keruhkan lagi keadaan.

 

Baca: “Padan muka, mulut kurang ajar kan!” – Pelajar Dirotan Lengan & Paha Tapi Netizen Salahkan Ibu Sebab…

Screenshot 2019 06 26 At 12.23.38 Pm

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.