in ,

“Jangan lupa letak watermark” – Lukisan Ala-ala Gawx Art, Netizen Puji Hasil Kreatif Budak 11 Tahun Ini

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap orang mempunyai bakat masing-masing, dari yang muda sampai lah yang tua. Hal itu dapat dibuktikan menerusi perkongsian di Twitter menerusi akaun @NuekYakob dimana dia ada share gambar lukisan kreatif sepupunya.


Kanak-kanak yang dikenali sebagai Amir Addeen Abduh yang baru je berumur 11 tahun boleh menghasilkan lukisan sehebat ini dan bakat yang ada pada dia juga mendapat sokongan daripada ahli keluarganya.

Menurut The Vocket, kanak-kanak ini mula minat melukis seawal usia 9 tahun dan mula dijadikan hobi pada usia 10 tahun. Dia juga menjadikan Gawx Art sebagai inspirasi untuk dia berkarya dan mempelajari skill melukisnya dengan melihat video di Youtube.

Kalau dah dewasa katanya nak jadi animator dan kalau korang tengok sendiri pun memang budak ni cukup berbakat.

Admin pun tak reti lukis sehebat adik ni. 

Dalam pada itu, warganet juga turut kagum dan memuji hasil lukisan kanak-kanak. Bayangkanlah, budak umur 11 tahun dah boleh lukis awesome macam ni

Hebat!!

Nice one kid !

Buat youtube dik, 1 Malaysia sokong

Jelaous lah dengan adik ni pandai melukis 

Baca : “Kamu wira kami” – Comel! Lukkisan Adik Kecil Untuk Frontliner Curi Tumpuan Netizen

Sumber: Twitter
Sumber: The Vocket
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.