in

Ini Cara Mudah Buat Kod MySejahtera Di Rumah Korang Raya Ni

Raya Pkp

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Nampaknya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 3.0) telah bermula hari ini di Selangor dan KL bakal bermula esok dan seperti yang kita sedia maklum ia telah menjangkau pada hari raya Aidilfitri yang bakal menjelang minggu depan.



Namun begitu, mana-mana kawasan PKP dan PKPB masih lagi boleh beraya dengan beberapa garis panduan tertentu, salah satunya ada tuan rumah perlu ada buku pendaftaran kehadiran tetamu, pengimbas, suhu dan lebih mudah lagi kalau ada pengimbas kod QR MySejahtera.

Jadi, macam mana nk buat? Korang dah boleh park tepi simpan perkongsian ini sekarang.

 

1. Daftar di laman web MySejahtera

180247632 3686751958097309 8124852755185051590 N

Korang boleh klik pada pautan ini, isikan nombor telefon dan klik pada butang register.

 

2. Masukkan OTP

181002590 3686752018097303 8505507452780125655 N

179631628 3686752074763964 3744931254100100543 N

 

3. Masukkan maklumat

181898817 3686752178097287 3103754108285797294 N

 

4. Dah siap!

180303337 3686752271430611 53720236261297053 N

Lepas dah siap ni andaikata lah, nak tukar lokasi atau nak dapatkan QR code tu balik, ulang sahaja step 1, memandangkan korang dah daftar, hanya perlu masukkan kata laluan dan login sebelum boleh kemaskini. Selamat mencuba!

 

Baca : “Moga yang lain ambil iktibar” – Masjid Di Pekan Dikompaun RM10k Gara-gara Tak Letak Kod MySejahtera

Ms

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.