Habis Pusing Bandar Kuantan Cari Telefon Ayah, Rupa-rupanya…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Semakin kita berusia, semakin kita jadi pelupa. Begitulah realitinya yang kita lihat berlaku kepada kebanyakan mak ayah kita kan? Kadang-kadang lupa kat mana letak kunci motor, cermin mata dan macam-macam lagilah.

Ada satu kisah menarik yang dikongsi seorang gadis baru-baru ni, mengenai ayahnya yang kehilangan telefon bimbitnya.

Cerita dia…

Sebab dah call banyak kali dan tak dapat sebarang respond, maka dua beranak ni pun memulakan misi keluar mencari telefon tersebut. Mana la tau, kot-kot ada tercicir kat mana-mana kan? Tambahan pulak, phone tu baru je dibeli seminggu lepas jadi tak sempat nak set up sebarang account.

Diorang terus mencari bermula dari kawasan rumah, sehinggalah ke laluan yang digunakan ayahnya ketika hendak pulang ke rumah sebelum itu.

Walaupun dah ulang-alik dua tiga kali kat kawasan sama, masih tak nampak bayang phone tu.

Tapi tak lama kemudian…

Gaisss, korang mesti tersengih tengok ending dia. Rupa-rupanya…

Haha, ala benda ni pun ramai yang pernah alami waktu sekolah dulu kan? Jangan tipu la kalau korang tak pernah lalui poket bocor sampai duit syiling jatuh ke bawah.

Apa pun, syukur telefon pakcik tak hilang kan?

 

Baca: “Tercungap-cungap bapak dia” – Penat Melayan Karenah Anak, Bapa Ini Dapat Pujian Netizen

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Nab Talib

Seorang yang selalu berangan untuk bekerja di Dunder Mifflin Paper Company, dan penggemar berat Morrissey.