in

“Geng secondhand ke?” – Puteri Sarah Cari Lelaki Yang Tinggalkan Komen Jijik Di IG

Untitled Design 2024 04 15T130713.236

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Di era media sosial ini, sesiapa sahaja boleh mengeluarkan pendapat dan muat naik di mana-mana platform, namun perkara itu dilihat seakan lebih banyak buruk dari baiknya.


Ramai yang menggunakan media sosial untuk memberikan kecaman terhadap orang lain yang berkemungkinan menjurus kepada pembulian siber.

Artikel berkaitan: “Dulu saya takut melepaskan” – Puteri Sarah ‘Pujuk’ Bella Astillah Supaya Kuat

Artikel berkaitan: “Doakan Bella Astillah, sampai sekarang dia tak boleh terima apa terjadi” –   Puteri Sarah

Seperti yang terjadi kepada pelakon ternama tempatan baru-baru ini iaitu Puteri Sarah Liyana apabila ada seorang individu bertindak meninggalkan komen jijik pada videonya dengan Bella Astillah di Instagram.

Tidak berdiam diri, Puteri Sarah kemudiannya membalas komen individu tersebut sebelum dia memadamkan komennya itu, namun pelakon drama Andai Itu Takdirnya itu sempat screenshot komen tersebut lalu memuat naiknya di platform X.

Cats 9

Dalam ciapan itu, Puteri Sarah menyifatkan individu tersbeut sebagai pengecut kerana telah menyekat (block) akaun X serta Instagram pelakon tersebut.

“Kemain kau komen hina aku dengan Bella Astillah. Kat sini pengecut pulak. Actually banyak je jantan sakit mental penuh kat komen IG tu. tapi yang ni do not know how to stop.  *** kenapa block aku?” tulisnya.

Ciapannya itu mendapat perhatian netizen, ada yang menyarankan agar Puteri Sarah membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) serta ada juga yang expose wajah individu berkenaan.

Sumber: X

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.