in

Gambar Menteri Penuhi Ruang Poster, Netizen Persoal Siapa Yang Sebenarnya Terima Anugerah?

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Dr. Masliza Mahmod mengukir sejarah apabila beliau menjadi wanita pertama Malaysia yang dinaikkan pangkat sebagai Profesor Madya bagi Perubatan Kardiovaskular di Universiti Oxford, United Kingdom.


Doktor berusia 47 tahun dari Batu Pahat, Johor itu kini menganggotai Jawatankuasa Pemandu Pasukan Petugas Penyelidikan Kegagalan Jantung British Society of Cardiovascular Magnetic Resonance (BSCMR).

Pencapaian Dr. Masliza ini turut mendapat pujian Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr. Noor Hisham Abdullah yang mengakui kebijaksanaan dan pencapaian hebat beliau sebagai pakar kardiologi.

Congratulations to Dr Masliza Mahmod, she has been been promoted to Associate Professor of Cardiovascular Medicine,…

Posted by Noor Hisham Abdullah on Jumaat, 10 Julai 2020

Turut tidak terlepas, pencapaian Dr. Masliza juga mendapat perhatian Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd Harun. Beliau ada memuat naik sebuah poster ucapan tahniah di laman Instagram miliknya.

Namun, timbul pula satu isu apabila netizen mempersoalkan rekaan poster yang dilihat sedikit pelik. Rata-rata netizen mempersoalkan saiz gambar menteri yang lebih besar daripada penerima anugerah.

“Patut kecik lagi tu”

“Lumrah”

“Gambar menteri lagi besau”

“Taruk muka dekat sijil mrsm”

Mungkin pereka poster tersebut terlepas pandang, siapa tahu kan? Apa-apa pun tahniah buat Dr. Masliza!

 

BACA: “Letih tengok perangai Menteri” – Netizen Kecam Menteri Pengajian Tinggi Anjur Pertandingan TikTok Waktu Krisis Covid-19

 

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.