“Dia tak boleh mengandung dah”- Ibu Enam Anak Mengadu Sakit Perut Terlampau, Doktor Terkejut Jumpa ‘Handle’ Motosikal Dalam Rahim.

Apa agaknya perasaan korang bila tiba-tiba korang sakit perut, lepas check kat hospital doktor bagitau ada objek dalam perut korang? Mesti terkejut, takut dan macam macam lagi perasaan kan?

Itulah yang dirasai wanita ini.

 

“Objek berada di dalam rahimnya selama dua tahun dan sudah menjejaskan beberapa organ dalamannya”

Memetik Metro, seorang wanita berusia 30 tahun terpaksa dikejarkan ke Hospital MY di Indore, Madya Pradesh kawasan India Tengah dua hari lalu selepas dia mengadu sakita perut yang melampau.

Namun yang mengejutkan, sewaktu doktor menjalankan X-ray mereka menemui objek besar dan panjang di dalam rahim wanita tersebut.

Selepas dilakukan CT scan dengan lebih terperinci, pakar mendapati ia merupakan handle motosikal dan objek tersebut berada di dalam rahim, usus kecil dan kawasan pundi kencing.

Sumber : Metro.co.uk

Tanpa berlengah, ibu kenapa enam anak tersebut diarah untuk menjalani pembedahan.

Untuk pengetahuan korang, seramai 19 orang doktor pakar terlibat dalam pembedahan untuk mengeluarkan objek tersebut yang memakan masa kira-kira empat jam.

 

Suami mabuk masukkan ‘handle’ motosikal dalam kemaluan dan ugut jangan bagitau sesiapa

Rupanya wanita tersebut memaklumkan kepada doktor yang objek itu dimasukkan ke dalam kemaluannya oleh suaminya sendiri yang ketika itu sedang mabuk.

“Suami memberi amaran supaya tidak memberitahu sesiapa mengenai perkara itu”.

Sumber : Metro.co.uk

Yang lebih mengejutkan hasil penelitian mendapati, rupa-rupanya ‘handle’ tersebut dah berada di dalam rahimnya selama 2 tahun dan menjejaskan beberapa organ dalaman wanita itu.

“Rahimnya terhakis sepenuhnya, sebab itu ia terpaksa dibuang. Namun kami berjaya menyelamatkan pundi kencingnya”

“Wanita itu bagaimanapun sudah tidak boleh lahirkan anak” – Dr Sonia moses

Dilaporkan wanita tersebut sudah sedarkan diri namun masih ditempatkan di ICU supaya mendapat pengawasan lebih rapi daripada doktor.

Suami wanita tersebut sudahpun ditahan polis.

 

Baca : Wak ni OKU Lembam, ajak budak-budak tu solat Asar- Lelaki Ini Cerita Kisah Sebenar Warga Tua Yang Dibuli Sekumpulan Remaja

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.