“Anggun dah salah duet ni..” – Suara Tak Sedap, Fazura Teruk Dikutuk Peminat Indonesia

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



“Anggun dah salah duet ni..” – Suara Tak Sedap, Fazura Teruk Dikutuk Peminat Indonesia

 
 
00:00 /
 
1X

Lagu-lagu dekat Malaysia konfem laku macam pisang goreng kalau lagu tu sedap, kena dengan suara penyanyi, and kena pulak dengan citarasa pendengar. Kalau kita tengok, dari tahun lepas ada je penyanyi-penyayi baharu yang tiba-tiba muncul dekat industri muzik ni, tapi lagi glamour berbanding penyanyi suam kuku yang memang ada dekat Malaysia ni disebabkan suara dorang yang sedap and sesuai dengan lagu tersebut. Kita tengok jelah Hakim Rusli, Aiman Tino and ramai lagi. Dorang tu semua famous sebab suara dorang memang mantap.

Tapi kenapa bila pelakon daripada Malaysia tiba-tiba nak jadi penyanyi, kena kecam pulak eh? Macam Fazura, sebelum ini dia memang dah menyanyi cuma tak famous sangat sebab more to lakonan. Tapi sejak tahun lepas, Fazura ni macam aktif dalam bidang nyanyian, sebab banyak lagu baharu yang dia ada, tapi masih lagi kena kecam sebab suara dia yang tak berapa nak sedap. Eh betul ke?

Sumber: Google

Dua hari lepas, tular rakaman suara yang dinyanyikan oleh Fazura dan Anggun, iaitu penyanyi terkenal di Indonesia. Kalau nak cakap suara Anggun ni, fuhh bila dengar memang meremang bulu roma beb! Lagu yang bertajuk ‘The Good is Back’ menampilkan Anggun feat Fazura, dan video tersebut dikeluarkan sendiri oleh Anggun di youtube miliknya.

Pada mulanya Anggun keluarkan lagu tersebut di mana dia feat Rossa, dan video tersebut mendapat 15 ribu tontonan, dengan 779 thumbs up dan 22 thumbs down. Rata-ratanya suka dengan suara mereka sebab katanya serasi bersama. Namun untuk Anggun feat Fazura pulak, mendapat tontonan sebanyak 21 ribu, dengan 698 thumbs up dan 156 thumbs down. Alamak berbezanyaa dengan feat Rossa!

Sumber: Blog

Rata-rata peminat tak berapa nak suka dengan suara Fazura, sebab netizen ini kata suara dorang langsung tak serasi sebab yelah, Anggun punya suara tu memang sedap gila kan. Peminat-peminat daripada Indonesia pun turut kritik suara Fazura, dan tak suka bila dorang berduet.

“Bukan maksud nak mengata, tapi jadi aneh bila dengar. Tak seimbang!”

“Rasanya duet The Good is Back lagi best dengan Rossa”

“Kenapa tak ajak Dato Siti Nurhaliza? Rasanya lagi best kot!”

Sumber: Blog

Namun masih ada jugak yang suka dengan suara Fazura, sebab kalau korang dengar betul-betul, memang fluent gila english dia.

I like it. Not bad for an actress turns singer

“English Fazura sangat fluent and sedap didengar. Pemilihan memang kena. Sebab susah nak cari penyanyi Malaysia yang boleh nyanyi english dengan bersahaja”

“Aku takde dengar apa-apa cacat pun dengan lagu ini?”

Admin dengar best je suara Fazura. Apa yang tak bestnya? Ish macam-macam lah korang ni!

Baca: “Bukan apa, kot kot mengidam ke apa” – Bagi ‘Hint’ Mengidam Kerana Makan Banyak, Fazura Sudah Hamil?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Zarith Sofea

Seorang gadis yang minat membaca dan melayari internet untuk lebih cakna tentang gosip dan berita terkini. Peka dengan keadaan semasa tetapi tidak mudah terpengaruh dengan budaya fitnah yang tidak sihat.