“Aku ni tak kaya, kenapa curi?” – Penat Tak Hilang, Motor Pulak Lesap Dirembat Orang

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kes curi motor makin menjadi-jadi sekarang ni. Jangan cakap malam je orang buat ‘kerja’, siang-siang buta pun kaki rembat ni berani nak perembat motor orang lain sesuka hati.

Ingat beli motor macam beli aiskrim kat kedai ke? Punya la jenuh nak kumpul duit, tapi itulah realiti yang terjadi kat sorang brader kita ni.

Menerusi perkongsian di laman Twitternya, @NasSuha_ meluahkan rasa sedihnya setelah seharian penat bekerja untuk menyiapkan mural di sebuah lokasi di Ampang — dia diuji pula dengan musibah lain, iaitu kehilangan motor kesayangannya.

Penat tak sempat hilang, datang pulak ujian lain bertimpa-timpa — siapa je yang tak sedih kan?

Hmm, kemurungan kejap baca luahan hati si Nas ni. Siapa yang curi tu, pulangkan la balik — dah kenapa ringan nau tangan tu nak mencuri ye dak?

Jangan la kita bawak main-main dengan hak orang lain ni, silap haribulan lagi besar bala yang sampai kat kita. Tak percaya, silakan berbuat jahat sesuka hati korang.

Apapun, ramai kawan-kawan Twitter lain yang menasihatkan brader ni supaya buat laporan polis — selain memberikan sokongan moral kepadanya, siap ada yang sudi offer bantuan lagi. Tabik kat korang!

 

So Nas, chin up! Leave the rest to the almighty Allah.

Plus, ramai kawan-kawan lain nak bantu dan korang yang baca ni pun kalau terasa nak hulur sebarang bantuan kepada Nas — mungkin boleh dm dia kat Twitter okay?

 

Baca: “Kalau anak jadi pencuri, aku tak terkejut” – Netizen Terkejut Lihat Bapa Selamba ‘Curi’ Patung Boboiboy Bagi Anak Main

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Nab Talib

Seorang yang selalu berangan untuk bekerja di Dunder Mifflin Paper Company, dan penggemar berat Morrissey.