• Facebook
  • twitter
  • Instagram
  • youtube
  • Pengiklanan
  • Hantar Artikel
  • Hubungi

Lobak Merah

  • Semasa
  • Berita Sosial
  • Gaya Hidup
  • Hiburan
  • Video
Search
Follow us
  • Facebook
  • twitter
  • Instagram
  • youtube
Menu

Lobak Merah

Search
in Berita Sosial

“Sebab kakak dia dapat Chanel” – Gadis Merungut, Kecewa Dengan BF Sebab Bagi Hadiah Beg LV Harga RM2,100 Je!

by Sue Idris June 2, 2020, 1:18 pm

ShareTweet
Dapat Beg Lv

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa je tak suka dapat hadiah kan? Tak kisahlah bila-bila kalau bukan time birthday sekali pun. Apa-apa hadiah pun dah happy dah sebab bak kata omputih, it’s the thought that counts.

Tapi, rupanya ada juga orang yang memilih nak hadiah macam mana dan tak happy bila dah di-surprise-kan dengan hadiah mahal.


Melalui satu perkongsian di Facebook page pada 26 Mei lepas, confession wanita tersebut telah menjadi viral dan mendapat perhatian ramai pengguna media sosial. Dalam confession tu, dia mengaku rasa macam seorang ‘loser’ sebab boyfriend tak berbelanja untuk dia seperti mana kakak dia ‘dimewahkan’ oleh teman lelakinya.

Rich Make It Rain Gif

Katanya, baru-baru ni dia diberikan hadiah daripada teman lelaki sempena hari lahirnya. Bagi sesetengah orang, bila dapat hadiah macam ni dah cukup bersyukur dan gembira tapi wanita ni sebaliknya kecewa bila dapat beg dompet jenama Louis Vuitton berharga SGD700 (RM2,157).

Bila saya nampak dompet itu, saya rasa sangat sedih dan kecewa.”

Katanya dia kecewa sebab kakak dia dapat beg dompet jenama Chanel masa birthday daripada teman lelaki dan harganya lebih mahal iaitu SGD1,000 (RM3,081).

Jujur jela, LV ni hanya untuk orang miskin yang nak nampak kaya. Chanel jauh lebih cantik berbanding LV.”

Lv3

Bukan tu je, wanita ini ada juga mengomel yang teman lelaki hantar makanan “murah” je untuk dia masa tempoh Circuit Breaker (Malaysia panggil MCO/PKP). Dia geram sebab boyfriend kakak dia hantar makanan daripada restoran “popular”.

Lepas tu dia tambah lagi rungutan dengan berkata,

Teman lelaki dia (kakak) bagi SGD1,000 (RM3,081) setiap bulan untuk belanja tapi teman lelaki saya cuma bagi SGD500 (RM1,540) setiap bulan.”

Disebabkan itu, dia cemburu dengan si kakak sebab teman lelakinya bergaji SGD5,000 (RM15,390) setiap bulan dan boyfriend dia pula hanya bergaji SGD4,000 (RM12,311) setiap bulan.

Lv

Kiranya confession dia tu untuk buat perbandingan dan katanya dia rasa macam ‘loser’ sebab tak dapat teman lelaki yang ‘bagus’.

Kalau perempuan ni kawan admin, dah aku lesing dah dia tau… Tak bersyukur!

Baca: “Mcm beli kat pasar malam” – Netizen Kecewa Handbag Buruk Walaupun Beli Dari Jenama Terkemuka

010

Sumber: Gambar hiasan
Sumber: Gambar hiasan
Sumber: Gambar hiasan
ShareTweet

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Terkini

  • Ft Iqqbal Dsv

    “Maaf salah silap sepanjang kenal” – Sedih Diabai Sampai 2 Tahun, Iqbal Zulkefli Akhirnya Terpaksa ‘Block’ DSV

  • Ngo Van Kemalangan

    Van NGO Bawa Puluhan Haiwan Peliharaan Terbalik Dil*nggar Lori, 3 Haiwan M*ti & 2 Wanita Cedera

  • Ft Diesel

    “Bukan kita bagi” – PM Mohon Hentikan Kontroversi Dakwa Hantar Diesel Ke Filipina

  • Syaz Ft 2026 04 13T171722.899

    Syarikat Bas Sahkan Sudah Pecat Pemandu Bas Tular Riba Wanita Ketika Memandu

  • Ft Hospital

    “Aik, baru upload penutupan bangunan” – Scammer Minta Bantuan Kantoi Lepas Hospital Tampil Bagi Respon

Video Terbaru

  • Screenshot 2026 03 28 121532

    Bila Jasad Dalam Meeting, Tapi Mental Kat Kampung

  • Belanjawan 2026

    [TONTON] Siaran Langsung Pembentangan Belanjawan 2026 Oleh YAB Perdana Menteri

  • Freepik The Style Is Candid Image Photography With Natural 29213

    Kenapa PRN Sabah 2025 Jadi Titik Penting Untuk Generasi Baru?

  • 5

    Gabungan Legenda dah Tiba!

  • Image

    AirAsia Diskaun Sehingga 33%

Siaran Akhbar

  • Collage 9

    Slim Chickens Kini Di Malaysia, Jenama Ayam Goreng Dari US Ini Sasar ‘Trend Fast-Casual’ Yang Makin Popular

  • Collage 7

    Harvey Norman Lancar Tilam Hilker V-Series Di Malaysia, Siap Ada 10,000 Spring & Teknologi Dari Jerman

  • Collage 8

    Kerjasama TikTok, Forum Kandungan dan PAGE Perkasa Ibu Bapa dalam Kesejahteraan Digital Remaja melalui #ThinkTwice Training

IKUTI KAMI

  • Facebook
  • twitter
  • Instagram
  • youtube

Video Terbaru

  • Screenshot 2026 03 28 121532

    Bila Jasad Dalam Meeting, Tapi Mental Kat Kampung

  • Belanjawan 2026

    [TONTON] Siaran Langsung Pembentangan Belanjawan 2026 Oleh YAB Perdana Menteri

Terkini

  • Syaz Ft 101

    “Apa jadi kalau aku spill sekarang?” – Luahan Faye Kusairi Buat Ramai Tertanya-Tanya?

  • Ft Azar Azmi 1

    “Tudung kakak aku, baju arwah ibu, kasut kakak aku” – Azar Azmi Kongsi Detik Hitam Dalam Rumah Tangga

  • Masalah Kesihatan Andi Bernadee

    Berat Badan Susut, Andi Bernadee Dedah Dirinya Alami Penyakit Hipertiroid

  • Syaz Ft 2026 04 10T163258.781

    “Mahal gambar ni” – Bergambar Dengan Ina Naim & Suami, Mawi Dipuji Netizen

Sebahagian daripada network INFLUASIA. Copyright © 2026 Lobak Merah.

  • Hantar Artikel
  • Pengiklanan
  • Hubungi
  • Syarat Perkhidmatan
  • Privacy Policy
Back to Top
Close
  • Semasa
  • Berita Sosial
  • Gaya Hidup
  • Hiburan
  • Video
  • Pengiklanan
  • Hantar Artikel
  • Hubungi
  • Facebook
  • twitter
  • Instagram
  • youtube