“Saya mengaku buat tindakan bodoh” – Netizen Mohon Maaf Sebab Samakan ‘Gelap’ Haneesya Dengan Hajarul Aswad

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Semalam, ibu kepada Haneesya Hanee, Nur Sakuraneeda membuat kenyataan secara terbuka di Twitter anaknya itu untuk menuntut permohonan maaf kepada dua individu yang mempersendakan Haneesya sampai hilang sensitiviti.

Kalau tak buat dalam masa dua minggu, ibunya dah buat laporan polis ni akan heret individu tersebut ke mahkamah.

 

Ada masa 2 minggu atau ibu saya akan bawa kes ini ke mahkamah”

Berikutan dengan penularan kes mereka ni, dua individu tersebut telah membuat permohonan maaf sejurus sahaja nama mereka di mention dalam tweet video tersebut.

Namun begitu salah seorang daripadanya @JefriiMY ada menghantar mesej kepada Haneesya untuk membuat permohonan sekali lagi.

 

I personally DM Haneesya dan minta maaf and out of her kindness, she did”

Dalam thread yang dimuat naik itu, dia mengaku tindakannya yang menyamakan warna kulit Haneesya dengan hajarul aswad, night mode dan memperlekehkan tempat tinggalnya di pprt flat itu agak keterlealuan tanpa memikirkan kesan-kesan yang bakal diterima.

Sumber: Twitter
Sumber : Twitter

Katanya lagi itu adalah sebahagian daripada rujukan beberapa program televisyen dari negara luar. Malah dia juga menggesa kepada netizen agar tidak mengecam orang secara melampau seperti mana kesilapan yang dia telah lakukan.

Sumber : Twitter

Sungguhpun kecaman teruk itu telah menyebabkan ibunya menitiskan air mata, Haneesya tetap memaafkan individu tersebut.

 

Berikutan dengan kes ini juga, ia membuka mata netizen supaya tidak mengutuk seseorang di media sosial itu secara melampau. Ramai yang menyebelahi Haneesya dengan memberikan sokongan dan dorongan moral kepadanya.

 

Baca :“Samakan anak aku dengan hajarul aswad” – Ibu Lapor Polis Kepada Netizen Yang Melampau Kutuk Haneesya Hanee

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?