in

Salesperson Tanya Pasal ‘Sex’, Pelanggan Salah Tafsir Pergi Jawab Perihal Hubungan Intim

Sales

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kerja dalam bidang sales ini memang mencabar dimana pengamal dalam bidang ini harus bersabar dengan sikap pelanggan.Selain kerenah mereka, masalah miscommunication juga kerap berlaku, dalam keadaan yang menguji kesabaran, pasti terselit juga rasa lucu kerana perangai mereka macam kes yang jadi kepada seorang salesperson ni.

Tanya ‘sex’, pergi jawab dah berapa kali buat hubungan intim

Wa Convo

Umumnya kita sedia maklum bahawa istilah sex ini ada maksud dari berlainan sudut, iaitu seks (hubungan intim) atau pun jantina.

Sudah semestinya dalam aspek sesuatu urusan istilah ini dirujuk sebagai jantina, tetapi menerusi satu perkongsian dari Facebook group Boom Go Employee. Ia menjadi perkara lucu campur awkward apabila pelanggan itu salah tafsir apabila salesperson itu bertanyakan soal ‘sex’.

Difahamkan, salesperson tersebut mahu mengisi maklumat tentang diri pelanggan menerusi WhatsApp, disebabkan berhubung melalui alam maya, salesperson mahu tahu apa jantina pelanggan tersebut dalam bahasa Inggeris, lalu pelanggan yang kurang pasti dengan soalan tersebut terus buka pekung dedahkan dia berapa kali dah buat hubungan intim.

Memandangkan perkongsian itu meriah 1,300 jumlah shares, ia mengundang pelbagai reaksi netizen, ada yang anggap ianya lucu dan ada juga mengecam atas tindakan salesperson tersebut.

 

Baca : Usahawan Viral Tak Suka Solat Ditahan Polis Kes Pukul Anak Sebab Tak Puas Hati Status WhatsApp

Usahawan

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.