Perangai ‘Typical’ Kebanyakan Rakyat Malaysia Yang Sebenarnya Ada Dalam Diri Semua Orang

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Rambut sama hitam, hati lain-lain. Begitu juga perangai manusia memang berbeza-beza. Ada yang panas baran, ada yang penyabar, ada pula yang peramah dan ada juga yang tak romantik. Korang yang mana satu?

Tapi, tak kisahlah korang ni perangai berbeza macam mana sekalipun, mesti ada persamaan juga kan? Jom baca perangai ‘typical’ kebanyakan rakyat Malaysia yang sebenarnya ada dalam diri semua orang. Cuba tengok, korang macam ni tak? 😝

 

1. Tak boleh decide nak makan mana

Nak makan dekat mana ni?”

Soalan paling susah untuk kita jawab dalam kehidupan seharian. Lepas sorang, sorang tanya. Kadang-kadang sampai setengah jam duk tanya sana sini. Punyalah susah nak decide makan mana. Bila kita tanya mesti kita akan dapat jawapan,

Tak kisahlah, mana-mana pun boleh.”

stressed tiffany pollard GIF by T. Kyle

 

2. Tak sabar tunggu orang disembark 

Perasan tak, ada segelintir orang yang tak sabar sungguh nak tunggu orang keluar dulu. Situasi ni selalu berlaku dekat lif dengan train. Bila terbuka je pintu, semua berpusu-pusu masuk menyusahkan orang dari dalam nak keluar.

Gambar hiasan

 

3. Double park

Haa kalau yang ni, dekat mana mana around Malaysia ni kita akan nampak. Dekat kawasan rumah flat ke, dekat area rumah kedai ke, tepi jalan pun ada. Merata-ratalah kiranya orang double park ni. Kadang kadang siap jadi isu pergaduhan sebab orang yang double park tu letak gear dekat ‘P’ lepas tu tarik hand brake.

So, ingatlah ye kalau nak double park dekat mana mana please make sure korang letak gear dekat ‘N’ dan tinggalkan no telefon dekat dashboard.

Gambar hiasan

 

4. Suka ikut trend

Zaman sekarang ni memang ada macam macam jenis trend terutamanya dekat media sosial kan. Kalau nak ikutkan banyak sangat internet challenge yang menjadi ikutan ramai dan paling admin ingat ialah KeKe Challenge dengan Panama dance.

Bukan setakat trend tarian je, tapi paling dahsyat sekali adalah boba tea. Like, tiba-tiba macam macam jenama boba drink yang tumbuh macam cendawan selepas hujan. So, memang rakyat Malaysia taknak lepaskan peluang rasa air boba tu! Korang dah pernah rasa ke?

Sumber: Eater

Agents Of Shield Boba GIF by ABC Network

 

5. Nak discount

Boleh kurang tak harga?”

Soalan yang paling selalu ditujukan kepada para peniaga. Kalau beli barang dekat gerai tepi jalan terutamanya mesti kita tawar menawar sampai dapat harga yang kita nak kan? Tapi, ada juga situasi yang tak sesuai untuk kita minta discount. Contohnya, bila nak bayar bil hospital. Takkan nak minta discount kot???

Sumber: Twitter

Biasalah, sebagai rakyat marhaen mestilah kita nak berjimat cermat tapi berpada-padalah minta discount. Kita kena fikir juga keuntungan peniaga. Kalau kita minta discount berapa sangatlah untung mereka dapat kan.

Tapiiii, kali ni memang korang takkan percaya dengan penjimatan yang korang boleh dapat bila korang #GUNACELCOM. Kalau nak tahu, sekarang Celcom menawarkan 2 Samsung Note 10/10+ dengan hanya RM199/bulan TANPA UPFRONT PAYMENT, dan semua ini hanya dengan the best 4G LTE network di Malaysia tau!

Bukan tu je, dengan handphone baru ni juga, korang boleh jimat sebanyak RM2,600 dan boleh share dengan family atau kekasih korang. Ataupun, siapa yang nak kahwin tak lama lagi? Haaaa inilah hantaran kahwin paling awesome untuk korang!

Selain tu, korang boleh juga sign up Celcom Mobile Plan dan Celcom Mobile Family Plan dan korang entitle untuk dapat 2 Samsung Note 10/10+. Bayangkan, dengan satu harga boleh dapat 2 handphones.

Hanya perlu bayar RM199 setiap bulan dan korang akan dapat benefit ni:

  • PERCUMA sehingga 1000GB Super Video Walla
  • Panggilan tanpa had & SMS roaming services
  • UNLIMITED Whatsapp & WeChat

Tunggu apa lagi? Visit Celcom Blue Cube berdekatan anda dan bawa pulang 2 Samsung Galaxy Note 10/10+! Untuk maklumat lanjut, korang boleh check dekat sini. Apa tunggu lagiiiii. Bagitau keluarga dan kawan-kawan korang tentang tawaran awesome dari Celcom ni!



Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!