in

“Meremang bulu roma weyh!” – [VIDEO] Seram! Khusyuk Sangat Mengaji, Tiba-Tiba Ada Suara Misteri Ikut Sekali

Featured Image 3 1

Pada mulanya, niat lelaki ini merakam bacaan potongan ayat dari Surah Yasin untuk untuk kerja kursusnya. Tapi keadaan menjadi ‘lain’, bila diulang balik semula rakaman itu ada satu suara misteri yang ikut dia mengaji.

Perkara seram ini telah dikongsi oleh Nadzmin Adam di Twitter miliknya. Difahamkan tujuan dia kongsikan video itu untuk double check sama ada netizen turut dengar sekali atau dia salah dengar.

Korang dengar betul-betul, memang jelas kedengaran suara misteri bermula pada ayat ‘innama’. 

Katanya kepada Lobak Merah, dia percaya yang suara misteri itu adalah Jin yang beragama Islam. Cuma kisah lama yang pernah di cerita oleh ibunya membuatkan perasaan itu bertambah seram.

Dia menyatakan dahulu abangnya pernah ‘diikuti’ oleh makhluk halus. Tapi itu kisah lama, namun bila dia sendiri berhadapan dengan situasi tersebut, dia juga menjadi seram. 

Nadzmin Adam yang berumur 19 tahun ini turut memberi pesanan, jika hadapi situasi ini jangan terus cuak, fikir ke arah positif dahulu.

Tambahnya lagi, kalau mengaji sorang-sorang tak digalakkan untuk rekod. Takut menimbulkan fitnah dan takut juga kalau ada orang lemah semangat tak boleh handle perkara macam ni.

Berdasarkan perkongsian video tersebut, netizen turut berpendapat suara misteri itu kepunyaan jin baik.

 

Hantu5

Malah ada juga yang menasihatinya untuk mendapatkan rawatan alternatif takut ada yang menumpang dalam badan.

Hantu1

Namun, ada juga yang berpendapat suara tersebut terhasil disebabkan gangguan teknikal dan suara intonasi yang rendah.

Hantu3 Hantu4

Wallahualam bissawab, jika itu jin baik harap dia tidak mengacau kita dalam melakukan ibadah, kalau tu jin jahat biarlah tuhan yang menghukumnya.

 

Baca: “Takkan lah hantu pulak mengaji bulan puasa ni” – [VIDEO] Video Suara Misteri Wanita Mengaji Tular Di Indonesia, Rupanya Dia Sebenarnya…

Annotation 2020 07 08 165742

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter