in

“Mak ayah saya tersekat dalam trafik sampai 3 jam” – 90% Tetamu Tak Datang Wedding Sebab Ada Event Marathon

Wedding

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Majlis bersanding itu merupakan satu-satunya detik terindah buat pasanagn mempelai yang baru sahaja menempuh ke alam baru.



Manakan tidak, setelah sekian lama berhempas pulas membuat eprisapan, habis banyak wang untuk majlis, tiba-tiba hasilnya cuma sia-sia sahaja apabila 90% tetamu yang diundang tu tak dapat hadir kerana ada pihak menjalankan event tanpa khabar berita.

Lee Jian Ming meluahkan rasa terkilan apabila hari perkahwinannya itu merupakan hari yang sama event marathon dijalankan. Jadi, ramai tetamu yang tak dapat hadir sebab kesesakan trafik.

 

Sampai ada ahli keluarga tak jadi datang

Boleh dikatakan cuma 10% sahaja yang datang dan sampai on time dihari persandingannya yang dijalankan pada pukul 7 petang. Boleh dikatakan ibu bapa dia sendiri terperangkap dalam kesesakan selama 3 jam untuk sampai ke lokasi majlis!

Lebih mengecewakan lagi, untuk ke lokasi majlis tu, tak ada jalan alternatif untuk sampai ke hotel tersebut. Malah, ada ahli keluarga mereka yang sanggup tak jadi datang sebab tak boleh tahan kesesakan traffic tersebut.

Tetamu yang patut datang kena minta maaf disebabkan bukan salah mereka. Ya lah kalau admin pun serba salah dan nak jaga hati pengantin, lebih-lebih lagi kalau mereka itu orang terdekat kita macam saudara atau kawan rapat.

Tak cukup dengan tu, pembekal-pembekal yang terlibat untuk majlis perkahwinan mereka juga sampai lewat! Mereka patut sampai 4.45 tapi tiba 6.45 padahal weeding nak mula pukul 7 petang!

Melihat isteri saya menangis  kekecewaan bahawa dia tidak dapat melakukan segala yang dirancangkan sejak 12 bulan yang lalu”

Incoming Rant Alert.Finally am able to collect all my thoughts and calm myself down from all the anxiety and stress…

Posted by JianMing Lee on Tuesday, December 3, 2019

Lee tidak menyalahkan pihak penaja event tersebut, tapi cara mereka mengendalikan itu telah menyusahkan ramai pihak bukan sahaja majlis perkahiwnannya tapi pihak lain yang mungkin ada kecemasan dan segelintir daripada mereka yang mungkin hendak bekerja.

Aduhai, kalau admin pun rasa sedih, kecewa dan trauma pun ada, yelah hari bermakna buat kita musnah macam tu je.

 

Baca : “Hah tu lah, kan dah mendapat” – Wanita Ini Disahkan Lumpuh Selepas Main Gusti Dekat Majlis Kahwin

Gusti

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.