in

“Korang takkan faham depression aku” – Mesej Terakhir Penyanyi Singapura, Upload Video 3 Jam Sebelum Ditemui Mati

Samantha2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Samantha Lee, bekas peserta Singapore Idol 2009, meninggal dunia beberapa jam selepas dia meluahkan rasa depression dekat Facebook.



Menurut Channel News Asia, Samantha meninggal dunia pada hari Ahad lepas (22 Disember 2019) sekitar jam 9 malam.

 

Saya takkan menyalahkan anda tapi saya akan menyalahkan anda jika pemergian saya memberikan kesan terhadap kebahagiaan anda”

To whom it may concern,I know all of you cared for me. Thanks to all of you who have helped me, I managed to last till now. But you couldn't understand my depression because for you to really understand it, you have to go through it, which I will not wish upon anyone. I do not blame you for that, but I will blame you if you let my release affect your happiness. We all did our bests but I still do not fit in in this world anymore and I know I never ever will. So this is my goodbye.

Posted by Samantha Lee on Sunday, December 22, 2019

Dalam 3 jam sebelum berita itu digemparkan, Samantha ada muat naik satu post terakhir dengan mesej bertajuk “Samantha has passed” dan dikongsikan kepada follower dan rakan-rakannya di platform media sosial itu.

Samantha dikatakan memuat naik satu video bersertakan caption yang menceritakan depression yang dia alami dan ucapan selamat tinggal kepada rakan-rakan dan keluarganya.

Dalam mesej terakhirnya dia kongsikan rasa kemurungan yang dia hadapi malah dalam mesej itu juga Samantha meluahkan bahawa dirinya memang tidak layak berada di dunia ini lagi.

Dear friends and relatives, our dearest sister, Miss Samantha Lee Qing Xuan has passed away peacefully.If she has…

Posted by Samantha Lee on Sunday, December 22, 2019

Samantha telah disemadikan pada hari selasa 24 Disember 2019, bagaimanapun, punca kematiannya masih belum diketahui.

 

Nampak tak depression sebenarnya bukanlah satu perkara remah dan perlu dipersendakan. Tahun 2019 ni memang ramai artis mati dengan memberikan mesej terakhir pasal kemurungannya.

 

Baca : “Tu anak akuuu!” – [Video] Mak Meraung Lepas Tengok Mayat Anak Bunuh Diri Terjun Dari Rooftop Klang Parade

Klang 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.