Ketika banjir yang melanda kebanyakan daerah dan negeri ini, ramai rakyat Malaysia yang turun padang untuk sama-sama membantu mangsa-mangsa banjir.
Selain itu, nama-nama besar seperti Syed Saddiq, Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah dan ramai lagi turut bersama-sama membantu mangsa banjir.
Tak terkecuali, suami kepada pelakon Nora Danish dan juga merupakan anak bekas Menteri Nedim Nazri Aziz turut sama membantu mangsa-mangsa banjir di sekitar Selangor bersama pasukannya.
So proud of our team, this family has gone 2 days without food , Alhamdulillah we got them out, MasyaAllah this 2 month old baby is so adorable .
Diam je , macam tau she’s going to rescued ?#kalauBukankitasiapalagi pic.twitter.com/DUqxVGz2WM
— NNA ?? (@NedimNazriAziz) December 19, 2021
Nak balik dah,tapi bila dengar seorang ayah nak cari anak & cucu , abg cannot tahan , sebagai seorang bapa I can understand his worry ?,
let’s go ! .. pic.twitter.com/Fuh41y0dSC
— NNA ?? (@NedimNazriAziz) December 19, 2021
“Bukan jadi GRAB”
Disebalik kemas kini yang dimuat naik di Twitter peribadinya, Nedim ada meluahkan kekecewaannya dengan sikap mangsa banjir yang menurutnya terlalu demanding.
Menurutnya, ada mangsa-mangsa banjir yang tak nak keluar dari kawasan rumah ketika ditawarkan pertolongan namun meminta bantuan berbentuk barang-barangan seperti selimut dan gula.
Luahan Nedim ini telah mengundang kecaman dari netizen yang rata-ratanya merasakan permintaan mangsa-mangsa banjir ini sangat munasabah dan ia memang keperluan.
Mungkin kekecewaan dia disebabkan dia tak dapat nak bantu mangsa-mangsa yang memerlukan bantuan lain sebab dia hanya menawarkan khidmat bawa keluar mangsa ketika itu kot. Apa-apa pun, terima kasih Nedim sebab turut sama bantu ramai mangsa-mangsa banjir.
Baca: Doktor Sanggup Redah Banjir Naik Basikal Semata-mata Nak Tengok Pesakit Di Hospital