Sejak Perdana Menteri Ke-6 digulingkan oleh rakyat, nampaknya ramai orang yang bersorak gembira tapi masih ada yang tak puas hati dengannya.
Malam tadi, seperti umat Islam yang lain, Datuk Seri Najib Razak telah pergi ke masjid untuk menunaikan solat sunat terawih. Beliau juga memuat naik gambar di Twitter diiringi dengan sebuah hadis dan memanjatkan kesyukuran kerana dapat solat terawih di Masjid Kampung Baru.
![najib1 1](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib1-1.png)
![najib3](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib3.jpg)
![najib4](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib4.jpg)
![najib5](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib5.jpg)
Walaupun dengan kebaikan menunaikan ibadat kepada Tuhan, ada individu yang mempertikaikan tindakan beliau yang pergi solat di tempat yang selesa manakala rakyat bersolat terawih di tempat yang terbuka.
![najib6](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib6.png)
Namun begitu, ramai yang tak bersetuju dengannya sebab tak wajar untuk mempertikaikan tempat orang Islam menunaikan ibadah serta mengatakan itu semua adalah pilihan masing-masing. Tak kurang juga yang pelik dengan mereka yang masih tak puas hati dengan bekas Perdana Menteri tersebut sehingga menjadikan tempat menunaikan solat terawih sebagai isu.
![najib7](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib7.png)
![najib8](https://lobakmerah.com/wp-content/uploads/2018/05/najib8.png)
Mungkin mereka masih tak dapat lupakan apa yang telah Najib lakukan kepada rakyat. Namun, hal dengan Tuhan tidak sepatutnya dijadikan isu perbalahan. Lagi-lagi bila ia dilakukan atas kehendak masing-masing.
Tempat solat pun jadi isu.
Baca: “Kenapa tak geledah awal? Najib nak bersahur” – Peguam