Seperti yang kita sedia maklum, tarikh 24 April hingga 27 April ini merupakan tarikh yang agak rumit bagi penduduk yang tinggal di KL dan Selangor.
Gangguan bekalan air selama 3 ke 4 hari ini sudah semestinya mencetuskan kebimbangan orang ramai. Ini kerana kerja-kerja penambahbaikan sistem bekalan air di Loji Rawatan Air Sungai Selangor Fasa 2 yang membuatkan bekalan air akan terjejas.
Bagaimanapun, menurut Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd, Pusat Khidmat Setempat (PKS) mengadakan bantuan air melalui lori tangki dan pusat aduan yang beroperasi selama 24 jam bagi membantu penduduk.
10 Lokasi bantuan air 24 jam
PKS akan bagi bantuan ini bermula 26 April jam 8.00 pagi. PKS akan menyediakan bantuan ini sehingga air pulih sepenuhnya.
Terdapat 5 kawasan yang menyediakan PKS ini antaranya, Kuala Lumpur, Klang, Shah Alam, Petaling, Gombak dan Kuala Selangor
Selain itu, sebanyak 10 lokasi yang anda boleh dapatkan iaitu :
Untuk sebarang pertanyaan, hubungi talian 15300 atau ke Facebook rasmi Air Selangor, atau emailkan kepada puspel@airselangor.com