in

“Tak tau ke ada orang pernah mati sebab benda tu” – [VIDEO] Raih 100k Likes Di Tiktok Pemuda Dikecam Gara-gara ‘Main’ Dry Ice

Combine Dry Ice

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korang mesti pernah rasa nak cuba sesuatu yang baru kan ? Lagi-lagi kalau orang lain jarang nak buat benda tu. Tak salah ada perasaan ingin cuba, tapi perlu lah diingat sama ada ianya bahaya atau tak.



Viral di Twitter mengenai satu video yang memaparkan seorang lelaki sedang ‘bermain’ dengan dry ice. Kelihatannya dia seronok pegang dry ice tu, mungkin sebab first time pegang kot.

Korang boleh tengok video tu kat sini

Ice2 1

Dia teruja melihat asap keluar apabila dry ice itu bertindak balas dengan air. Tapi yang bahayanya, lelaki ini pegang dry ice tu tanpa pakai apa-apa precaution seperti sarung tangan atau sesuatu yang tebal.

Pemuda ini mendapat teguran di Twitter daripada netizen-netizen lain yang mengatakan jangan pegang dry ice macam tu sebab boleh mendatangkann bahaya.

Twitterrrr

Pada masa yang sama, orang yang menegur pemuda ini pun mendapat kecaman sebab panggil dia ‘mat rempit’.

Mana kau tau dia rempit 

R1

Kau tak sedar ke style kau rempit 

R2

Please don’t call him mat rempit 

R3

Aduhh, macam-macam hal. Mungkin jadi ok kalau dia tegur tapi guna bahasa yang ok sikit. 

Ada juga yang share pengalaman terkena dry ice ini dan memang patut pun guna sarung tangan in case kalau nak pegang.

Sedih tengok orang buat video ni

K1

Rasa macam minyak goreng panas percik kat muka

K2

 

K3

Baca : “Ni kerja gila namanya” – [VIDEO] Tiga Maut Lepas Berenang Dalam Kolam ‘Dry Ice’ Masa Sambut Birthday Instafamous

Dry Ice

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.