Penafian: Artikel ini mengandungi gambar/video/penulisan yang mungkin kurang menyenangkan bagi sesetengah orang. Kebijaksanaan pembaca amat diharapkan.
Banyak faktor yang menjadi penyebab kepada kemalangan jalan raya, ia termasuklah faktor cuaca serta sikap pengguna jalan raya itu sendiri.
Baru-baru ini, sebuah rakaman dashcam telah tular di media sosial yang memaparkan sebuah motosikal hampir dihempap sebuah lori simen dari arah bertentangan, insiden tersebut difahamkan berlaku di Alam Budiman, Shah Alam.
Video itu menunjukkan motosikal tersebut terkena sipi belakang lori tetapi difahamkan pemandu lori serta penunggang motosikal itu hanya mengalami cedera ringan.
Dalam laporan Kosmo!, insiden yang berlaku kira-kira jam 9.33 pagi semalam itu melibatkan suami seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Noor Nazrah.
“Allahuakbar rider itu suami saya. Gigil satu badan baru tengok video ini. Allah Maha Baik, suami saya selamat dan Allah lindungi. Hargai orang yang kita sayang. Allahuakbar.
Semua Allah tolong dari cara dia nampak lori tu dekat dengan dia terus elak dan dari dia jatuh dari motor, itu semua Allah tolong.” katanya.
Video berdurasi 14 saat itu sudah pastinya mendatangkan rasa cemas wanita tersebut dan difahamkan, insiden itu berlaku ketika suaminya dalam perjalanan ke tempat kerja.
Noor Nazrah juga memberitahu suaminya itu hanya mengalami bengkak dan luka, dia turut memberitahu rawatan x-ray juga telah dilakukan dan tiada kecederaan serius yang dihadapi suaminya itu.
Mujur selamat semuanya…
Baca: “King bertemu king” – 4 Buah Myvi Sama Warna Terlibat Kemalangan Jadi Buah Mulut Netizen