in

Cermin Penuh Dengan Pelekat Didakwa Jadi Punca Bas Ini ‘Sondol’ Motosikal

cats 11

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kebiasaannya, pemandu akan cuba untuk meminimumkan jumlah pelekat di cermin hadapan kenderaan mereka. Yelah, siapa je suka kereta mereka nampak serabut kan?

Namun begitu, lain pula yang terjadi dalam satu kejadian yang berlaku baru-baru ini. Satu kemalangan telah dilaporkan berlaku di Senai, Johor yang melibatkan pertembungan di antara bas dan motosikal.


3 6

2 6

Apa yang menarik perhatian adalah keadaan bas itu sendiri yang dilihat tidak selamat untuk digunakan di atas jalan raya dan boleh membahayakan pemandu yang lain.

1 15

Menurut gambar yang dimuat naik oleh sumber, cermin hadapan bas tersebut dipenuhi dengan pelekat-pelekat yang diletak dengan tujuan perhiasan.

“Kalau macam ni rupa cermin bas tu, jangan kata motor. Gajah depan mata pun mungkin tak nampak”

https://www.facebook.com/aduka.pbj/posts/3580753661955976

Lebih mengejutkan, ada seorang pengguna Facebook yang berkongsikan pengalaman beliau ‘digesek’ oleh bas yang sama pada November tahun lepas.

XX 2

Mungkin pemandu bas tersebut meletakkan pelekat yang banyak dengan tujuan untuk mencantikkan bas tersebut, namun tindakan ini hanya akan membawa padah apabila ia boleh membahayakan pengguna jalan raya yang lain.

Kredit: Persatuan Bangsa Johor

 

BACA: Geng ‘Cyclist’ Buat Hal Lagi, Kali Ini Tinggalkan Kereta Di Kawasan Hospital Hingga Bas RapidKL Susah Nak Parkir

cats 9

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.