in

“Bersiap sedialah ya” – Lepas Viral Bekas Adik Ipar Dedah ‘Perangai’, Fiza Halim Buat Laporan Polis

Collage 29

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Beberapa hari lalu, satu perkongsian di Twitter viral bila seorang individu dipercayai bekas adik ipar kepada Fiza Halim mengatakan yang pelakon ini seorang ‘kaki sondol’ dan pemusnah rumah tangga orang.



Selain itu, individu tersebut turut mendakwa Fiza merupakan seorang mata duitan dan sering meminta tolong dari ahli keluarga bekas suaminya itu.

Selepas beberapa hari mendiamkan diri, Fiza akhirnya buka mulut memberitahu yang dia telah pun membuat laporan polis berhubung perkara tersebut.

Menerusi Instagram, Fiza mengatakan yang dia mengambil keputusan untuk berdiam diri kerana dia telah diarahkan untuk tak membalas atau menjawab apa-apa pertanyaan dari netizen atau mana-mana pihak.

Segala DM, comment yang saya dapat selama 4 hari ni telah dipantau oleh pihak SKMM dan juga pihak polis.”

Tambah Fiza, akaun Instagramnya juga telah pun dirujuk kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia dan berpesan kepada individu yang pernah meninggalkan komen atau mesej berunsur hinaan bersiap-sedia untuk disiasat.

Untuk pengetahuan semua, segala DM dan komen berbentuk aib, hinaan, cacian & makian selama 4 hari yang saya dapat ni dah pun sampai ke pihak SKMM. Jadi bersiap sedia lah ya semua yang pernah hantar DM dan komen ke saya akan di soal siasat. Tak mau cakap banyak, kita tunggu dan lihat saja.”

Sementara di ruangan komen posting ini, rakan artis dan netizen dilihat banyak memberikan kata-kata sokongan kepada pelakon ini.

Screenshot 2021 07 12 At 2.11.54 Pm Down

Pengajarannya, berhati-hatilah sebelum bagi komen dekat orang tu, kang tak pasal-pasal kena soal siasat pulak…

 

Baca: Fiza Mengamuk Kena ‘Ketuk’ RM23.60 Untuk 2 Bungkus Nasi Goreng Cina Kosong, Tapi Jawapan Mamak Sebaliknya…

Screenshot 2021 07 12 At 2.20.04 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.