Satu rakaman menunjukkan sekumpulan remaja bermain dizzy game di kolam renang kepada salah seorang rakan mereka dan menolaknya untuk mellihat individu tersebut berenang dalam keadaan pening.
Dalam video yang berdurasi 4 minit 12 saat itu, dilihat mereka gembira menyaksikan aksi rakannya itu, namun kegembiraan mereka berubah menjadi satu tragedi.
Ketika mereka memusingkan mangsa berkali-kali, salah seorang dari mereka sedang merakam aktiviti mereka.
Dizzy game yang mereka mainkan ini adalah satu permainan dimana seseorang akan dipusingkan berkali-kali sampai pemain pening sebelum di tolak ke dalam swimming pool untuk lihat bagaimana aksi si pemain berenang.
Namun begitu, pusingan yang mereka lakukan ini dah agak keterlaluan kerana mangsa sudah memberikan petanda yang dia dah betul-betul pusing kepala.
Dapat dilihat mangsa sedaya upaya untuk berenang selepas ditolak, namun beberapa minit selepasnya si mangsa tidak memberi sebarang respon dan salah seorang rakan terpaksa memanggil llifeguard yang sedang bertugas.
Selepas lifeguard tiba, mangsa dikatakan tidak menyedarkan diri ketika di dalam kolam. Mangsa terus dikejarkan ke hospital.
Dalam ruangan komen video yang dikongsikan di Facebook itu, ada gambar menunjukkan gambar mangsa tak sedarkan diri. Ia sekaligus mengundang kemarahan netizen atas tindakan yang mereka lakukan ini, bergurau tanpa batas.
Boleh tonton video penuh disini.