Masih belum reda dengan isu festival muzik Good Vibes Festival (GVF) yang diarah untuk dihentikan pada hari pertama susulan isu aksi melampau salah satu artis dari luar negara, di mana vokalis The 1975 yang bertindak mencium pemain bass kumpulan berkenaan.
Hari ini, penganjur festival berkenaan The Future Sound Asia menerusi media sosial mereka mengumumkan bayaran balik kepada pengunjung festival pada 21 Julai lalu.
Namun, apa yang menarik perhatian dan mengundang kecaman ialah apabila penganjur festival berkenaan menggunakan #SaveGVF yang memberikan pilihan kepada pemegang tiket festival berkenaan untuk tidak mendapat refund penuh.
View this post on Instagram
Pilihan yang ada termasuklah tidak mendapat bayaran balik penuh, refund separuh selebihnya diberikan kepada penganjur untuk #SaveGVF, tidak mengambil sebarang refund dan convert untuk GVF tahun hadapan atau refund penuh.
“Salah management korang…”
Walaupun perkara itu mengikut pilihan masing-masing, namun ada yang beranggapan mereka tidak seharusnya memberikan pilihan sebegitu sebaliknya terus memberikan refund penuh kepada mereka yang terkesan daripada festival itu.
Hmm, tiket GVF ni tak murah ye…
Baca: Vokalis Band The 1975 Memang Bermasalah? Ini 5 Kontroversi Matty Healy Sebelum GVF 2023…