in

“Puting tetap taknak lepas” – [VIDEO] Si Cilik Baru Berusia Setahun Sudah Pandai Main Snowboard Dengan Adik-Beradik

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Setiap kanak-kanak mempunyai kebolehan masing-masing tak kira mereka di peringkat umur mana sekalipun. Peranan ibubapa dalam mendidik anak-anak untuk menjadikan anak mereka mempunyai kemahiran yang lain daripada yang lain.


Macam yang berlaku di Jerman dimana seorang kanak-kanak perempuan berusia setahun sudah pandai bermain snowboard. Ini merupakan salah satu di luar jangkaan bagi kanak-kanak berumur setahun, lapor Metro.co.uk.

Korang boleh tengok video tu kat sini

Pasangan berkahwin iaitu Carolin dan Patrick Schreiber sangat gemar bermain salji sampai mereka akan mengajarkan ketiga-tiga anak mereka untuk turut bermain salji bersama.

Mereka akan mengajar anak mereka meluncur di kawasan pergunungan berdekatan Kartitshc, Tyrol, Australia iaitu kampung asal Patrick.

Diorang sering berlatih untuk memantapkan skill main snowboard. Wahhh bestnyaa…

Menurut pasangan berkenaan, cara untuk menarik perhatian anak-anak mereka untuk bermain snowboard ialah dengan membuat sedikit helah contohnya mereka akan membawa mainan dan patung anak-anak mereka ke kawasan pergunungan.

Setelah itu, mereka membiarkan anak mereka mengejar mainan itu sewaktu ianya dijatuhkan.

Alahaii… admin geram dengan yang umur setahun ni, comell…

Baca : “Boleh tak saya keluar main dengan kawan-kawan” – Comel! Gelagat Anak Curi-curi Keluar Rumah Guna Kostum Baby Shark

Sumber: Metro.co.uk
Sumber: Metro.co.uk
Sumber: Metro.co.uk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.