Categories: DahsyatViral

“Ni bab maruah Pat!! Aku tak suka orang layan kita macam pelaq!”- Brader Ni ‘Ajar’ Staf LV KLCC Lepas Dilayan Macam Sampah Sebab Pakai Selekeh

Dapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Sudah menjadi lumrah alam, yang miskin ditindas yang kaya disanjung.

Itu belum lagi bila kau nak masuk kedai mahal atau branded kena make sure korang berpakaian ‘vassss’ baru dorang layan, kalau berpakaian macam gelandangan jangan harap dorang akan layan, malah dipandang macam sampah je..betul lah tu!

Itu yang berlaku kepada lelaki ini ketika memasuki salah satu butik terkenal di KLCC baru-baru ini.

Sumber : Google

Menurut lelaki ini dalam perkongsian di facebooknya Ismail Ariffin Lepat ketika itu dia dan rakannya berada di dalam satu butik jenama terkenal di KLCC, tapi mungkin kerana pakaian yang dipakai ketika itu agak ‘selekeh’, staf disitu melayan mereka macam ‘anjing’.

Sebenaqnya aku tak sedaq pun, yang aku ni sedang di layani macam @#%@!!

🙏🏽“Hangpa nak tau apa yang sedang aku perhatikan?? Sebenaqnya aku tak sedaq pun, yang aku ni sedang di layani macam @#%@!!, tapi Sahabat aku ni tiba tiba ‘stand up’, last last aku sedaq, memang champions lah Sahabat aku ni, bila dia kata ‘ni bab maruah Pat!!’ Aku tak suka orang layan kita macam pelaq! Kita baik dengan depa, depa tetap jugak dok ukoq kita kot luaq!!!” 🙏🏽woOW!!🙏🏽😘

Perkongsian itu sehingga kini mendapat lebih 81k views dan 1.1k likes sejak ia dimuatnaik semalam.

Dalam video tersebut, lelaki yang dikenali sebagai Zainal Abidin itu bertindak memotong bag jenama LV selepas tidak berpuas hati dengan layanan yang diberikan kepadanya oleh staf LV tersebut.

You can take this LV BEG..beri saya gunting..

Ini cerita daripada lelaki tersebut :

abg beli last 3 day.. abg datang untuk letak tag nama, dia kata tak boleh sebab dia bimbang rosak kalau rosak saya marah, tapi saya kata awak letak je la.. apa masalah awak ..

lepas tu manager LV tersebut lihat muka Saya malayu daif papa kedana, lepas itu saya kata awak tidak boleh layan saya dan sahabat saya macam monkey, you can take this LV BEG…bagi saya gunting dan saya gunting LV beg Depan dia…

Abg naik angin dik..
Abang mohon maaf sebab mereka layan abg dan Sahabat’s abg.. macam anjing…
Mereka ingat LV MEREKA LEBIH BESAR DARI MARUAH KITA 

Rata-rata netizen menyokong tindakan lelaki tersebut, malah ada yang berkongsi pengalaman sama dilayan seolah-olah mereka papa kedana dan tidak mampu membeli barangan berjenama.

Depa punya soru mai dari duit customer ni

Padahal depa pun keja ja kat situ tapi berlagak macam owner kedai

Tak semua yang pakai selekeh itu miskin dan tak semua yang bergaya itu kaya! Just remember..

Baca : Bawak gi sekolah je Ini Respon Win Dato Seri Vida Bila Netizen Kecam Cik B Dapat Hadiah Buku Nota LV RM3,000

 

 

Dapatkan berita yang paling viral setiap hari:

Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.

Share
Published by
Isa Zubir
Tags: butik terkenaldihalaudilayan macam anjingdilayan macam sampahfeaturedgunting bagKLCClepatLouise VuittonLVmanager lvmaruahmaruah melayumiskinpapa kedanastaf lv

Recent Posts

  • Viral
  • WOW

“Sangap sgt ke, dh berapa lama tak kena jol*k tu?” – Viral Gambar Kumpulan Wanita ‘Main’ Alat Sulit Lelaki Dalam Satu Majlis.

Baru-baru ni kecoh di media sosial foto yang memaparkan sekumpulan wanita memegang dan minum dari bekas yang menyerupai alat sulit…

31 mins ago
  • Gaya Hidup
  • Makanan

Tak Tahu Nak Ke Mana Cuti Sekolah Ni? Ini 5 Tempat Makan Best Kat Seberang Prai, Pulau Pinang Untuk Korang Try.

Setiap kali sebut nama negeri Pulau Pinang, mesti kita semua akan terbayang makanan yang sedap-sedap dan mengiurkan. Kebiasaannya orang akan…

1 hour ago
  • Global
  • Inspirasi

Genap Seminggu Insiden Serangan, Akhbar New Zealand Dedikasi Muka Hadapannya Kepada Korban Christchurch

Salam, bermaksud selamat. Ia juga merupakan satu doa, yang membawa maksud "Selamat sejahtera kepadamu." Maka setiap kali kita memberi salam…

15 hours ago
  • Global
  • Inspirasi

7 Hari Paling Gelap Dalam Hidup Seorang Perdana Menteri, Jacinda Ardern Jadi Contoh Kepimpinan Wanita Dunia

Jumaat, 15 Mac 1.40 petang, satu pembunuhan beramai-ramai sedang berlaku di sebuah masjid di Christchurch. Ketika itu, seorang wanita bernama…

18 hours ago
  • Global
  • Sedih

“Saya panggil namanya, tapi dia tidak menyahut” – Hilang Dua Keluarga Serentak Dalam Serangan, Zaid Mustafa Rela Nyawanya Diambil Dulu

"Saya rela nyawa saya diambil dulu, biarlah bapa dan abang saya meneruskan kehidupan mereka seperti sedia kala." Dengan nada tersekat-sekat…

22 hours ago
  • Kejam
  • Viral

“Kau jangan sampai aku turun bawah belasah kau pulak” – Lelaki Dayus Belasah Wanita Tepi Jalan, Buat Netizen Panas Hati

Sebagai seorang lelaki, telah menjadi tanggungjawab sosial untuk melindungi wanita dalam apa jua cara sekalipun. Kudrat seorang lelaki lebih kuat…

22 hours ago