“Kayak gini, musuh pun meleleh”- [VIRAL] Polis PBB Dari Indonesia Ini Buat Ramai Tak Keruan, Cantik Banget!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Baru-baru ini viral foto gadis berhijab dari negara seberang, Indonesia yang berkhidmat sebagai anggota polis United Nations di Bangui, Afrika.

Ramai tidak menyangka gadis yang memiliki raut wajah ayu dan manis persis bintang sinetron merupakan tonggak penting menjaga keamanan dunia.

Hikma Nursya yang berusia 25 tahun, berasal dari Yogyakarta, Indonesia ini telah memulakan tugas dengan United Nations yang berpusat di Bangui, Afrika sejak Jun lalu.

Sumber: Instagram

 

Manis berhijab, namun tangkas di medan perang!

Mempunyai hampir 70 ribu pengikut di instagram, Hikma Nursya sering berkongsikan gambar ketika di bertugas di benua tersebut.

Rata-rata memuji kecantikan dan keberaniannya memilih kerjaya sebagai anggota keselamatan yang menjaga keamanan yang kebiasaannya didominasi kaum lelaki.

Sumber: Instagram

 

Mahir menggunakan senjata api

Tapi jangan pandang sebelah mata pada Hikma Nursya atau lebih mesra disapa Ima ini sebab dia juga mahir mengendalikan senjata api.

Korang tengok video yang dikongsikan Ima di instagramnya ni.

Sumber: Instagram

 

Admin memang salute dengan Ima, masih tetap berhijab walaupun umum tau kat Afrika panasnya mashaallah…amacam guys kat luar sana, cair tak?

Baca : Cantik gila, suara pun lembut [VIDEO] Netizen Teruja Tengok Video Gadis Johor Ni Cuba Cakap Loghat Kedah

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.