in

“Inilah permulaan jatuhnya rsa syg” – Lelaki Kongsi Kisah Anjing Jalanan Jadi ‘Rapat’ Denganya Buat Netizen Terharu

Anjing 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Niat murni, memang akan sentiasa dipermudahkan, lebih-lebih lagi kalau membantu haiwan-haiwan yang dalam kesusahan.



Kajian membuktikan bahawa, anjing ini satu haiwan yang bijak. Jadi, kalau kita tolong dia mesti dia akan ingat, sayang dan balas jasa orang tu.

Macam kisah pemuda ini, pada mulanya anjing jalanan ini hanya tumpang berteduh di tempat kerjanya, rasa timbul mula sayang bila anjing yang dia namakan Bobby ni sangat baik dan bijak.

 

Inilah permulaan jatuhnya rasa sayang

122453513 832722944212673 4017591618493287368 N

Anjing jalanan yang tumpang berteduh di ofis. Ini permulaan salam perkenalan dari bobby buat pemuda..hadiah biskut yang Bobby padanya.

Sejak hari itu..di situlah dia akan menunggunya setiap pagi tanpa gagal…Tak kira la panas ke hujan ke..apa sahaja keadaan..dia akan ada di situ..sebab dia tahu..bila ada lelaki ini…mesti ada ayam goreng atau nasi ayam buat dia.

122463691 832722980879336 5304087662359889635 O

 

Rakan sekerja mahupun pegawai..sangat senang akan kehadiran Bobby di ofis..sebab Bobby ni meyenangkan jiwa kami.”

122321433 832723020879332 8807425202443717943 N

 

Satu hari, Bobby tiba-tiba beranak dalam semak sebelah ofis..

122326184 832723057545995 604957632717034270 O

122611815 832723087545992 6638826778684716157 N

 

Bobby yang murah degan senyuman.. tapi…Waktu ni..Jjiwa kami dah mula gusar bila bobby beranak..dari 5 ekor yang lahir..salah 1 dari anaknya mati..”

122823647 832723117545989 880755460290465212 N

“Waktu ni…segala kudrat telah saya keluarkan..untuk tarik tayar lori ni..buat tempat berteduh Bobby dan anak-anak..Ekoran daripada seekor anaknya mati lemas sebab hujan lebat..waktu ni…Sangat emosi..”

122221451 832723154212652 7371151682488452970 N 1

 

Kami carikan Bobby dan 4 anaknya owner…Syukur la..kami jumpa.. family dari banting yang rela untuk menjaga Bobby serta semua anak Bobby juga…

122668074 832723184212649 5580429392725260412 N

“Gambar ni..Hari pertama bobby berpisah dengan saya…Kiranya hari pertama dia di rumah owner barunya… Kain itu adalah kain saya..buat pelepas rindu dia pada saya..”

 

Bobby…semakin selesa dengan keadaan di tempat baru..”

122381570 832723247545976 7394726861659247843 N

Anak-anak bobby saat kecik.. comel2 belaka.

122459146 832723277545973 5639991642021988056 N

 

Waktu ni….saya melawat bobby..itulah reaksi pertama bobby..terus berlari menerpa saya..minta di peluk..rindu la tu..”

122237104 832723347545966 2119269207808841162 N

 

Keadaan tetap berterusan..Bobby memang pnyayang..kucing pun dia sayang..”

122457165 832723387545962 2766110477915670033 N

“Saya tetap dengan pendirian saya….Tetap terus melawat walaupun Bobby dan anak-anak semakin membsar…anak-anak Bobby pun manja…Selesa dengan kucing di situ.”

122575090 832723424212625 5971647161495750571 N

Katanya lagi, Bobby ini suka bila dia jadi doktor, main badan, telinga dan Bobby ini jenis mudah tersenyum.

“Sy pernah dtg melawat bobby dan ank2 dgn cara myamar sbgai orang mesin rumput…bertutup 1 bdan..hnya nmpak mata je..Tapi malangnya..penyamaran sy gagal..ank2 ni mmg kenal sy…habis di serbu nya…”

122428736 832723494212618 6044656535064397264 N

 

Tidak pernah walaupun sekali  lepas tangan dalam kebajikan anak-anak ini

122365109 832724100879224 1605980450597353127 O

Kata pemuda ini lagi, walaupun kesemua anjingnya tidak dimiliki sepenuhnya lagi, dia tetap menjalankan tanggungjawab untuk menjaga anjing-anjing ini. Malah, segala perubatan, makan ditanggung olehnya.

Untuk cerita penuh boleh baca perkongsian daripada Arm Si Awan Biru ini. Perkongsian ini telah meraih 14K jumlah shares dan ramai netizen terharu apabila membaca kisah pemuda ini.

 

Baca : “Semput sangat tu sampai terkeluar loghat nogori” – Dikejar Anjing Ketika Berbasikal, Bebelan Lelaki Ini Tarik Perhatian

Kejar

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.