“Crew guna kemenyan buat asap, sebab tu…”- Kisah Seram & Meremang Ketika Penggambaran Filem Dendam Pontianak Di Hulu Langat

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Korang dah dengar OST bagi Filem Dendam Pontianak bertajuk Kasihku Selamanya yang dinyanyikan oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza? Amacam, meremang kan?

Setiap baik lirik ditambah pula dengan intonasi suara penyanyi No.1 negara sudah cukup untuk ‘merasuk’ para pendengarnya.

Tapi kali ni admin nak cerita pasal apa yang berlaku ketika penggambaran filem Dendam Pontianak yang diterajui oleh Fazura dan Remy Ishak ni. Bukan sahaja krew yang nampak dan ‘rasa’ kehadiran benda ni malah para pelakon pun sama tau.

Korang ikuti kisah yang dikongsikan wanita ini yang berkesempatan terlibat dalam penggambaran Dendam Pontianak.

 

“Setiap kali nak basuh tangan ke buat air ke aku dengar macam ada orang lepak belakang tu, mula2 aku ingat crew lain tapi…”

Menurut Syada, kejadian ini berlaku ketika mereka melakukan penggambaran di sebuah lokasi di Hulu Langat. Katanya tempat tersebut sama dengan set penggambaran Pontianak Harum Sundal Malam lebih tepatnya tempat Maya Karin Dibunuh.

 

“Tiap2 malam ada barang jatuh lah, bunyi orang ketuk tingkap lah, bunyi suara orang gelak lah, tiba-tiba…”

 

“Katanya, orang tu hidung merah, muka merah, muka bengis macam tengah marah…”

Sumber: blog

 

“Aku dengar suara perempuan macam menangis yang nyaring berbunyi “hiiiiiiiiiiyyyyyyyyyyy”…”

 

“Masa tengah shoot dia dok gelak kuat, dia dok terbang sama sini. Crew2 semua…”

 

“Pernah sekali tu call time pagi, kita orang datang pukul 6.30 pagi macam tu lah, masuk2 sampah tertaburan kat dapur…”

 

Scary kan? Macam mana agak-agaknya krew produksi dan pelakon bila berhadapan dengan situasi macam ni? Btw tazabar nak tunggu filem Dendam Pontianak keluar.

Baca : Dia bawa kawan melawat kami- Anak Kapal Kongsi Pengalaman Seram Di Sea Mirror

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.