“Celah mana Barbie? Dah macam mayat aku tengok..” – Netizen ‘Meremang Tengkuk’ Tengok Pengantin Lepas Disolek, Sebab…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bagi pasangan yang baru nak melangsungkan perkahwinan antara perkara paling penting bagi mereka ialah mencari make up artist yang paling bagus, especially bagi kaum perempuan kan.

Orang kata solekan di wajah boleh menaikkan seri pengantin khususnya ketika majlis berlangsung, so that’s why ramai yang sanggup mengeluarkan belanja lebih untuk perkara itu.

Baru-baru ni viral di media sosial berkenaan solekan pengantin di Indonesia yang dikatakan berjaya merubah wajah pengantin tersebut menjadi barbie, malah ada jugak yang mengatakan wajah pengantin itu persis pelakon Ashanty selepas disolek, tak kurang juga ada yang kata macam mayat…alamak mana satu ni?

Korang nilaikan sendiri okay..

Wajah pengantin perempuan sebelum disolek..

Sumber : Ika Langen Rias

Tadaaa….pengantin selepas disolek.

Pengantin perempuan dalam busana lain…

Pengantin perempuan dan suaminya….wahhh sesuai sangat!

Cantik ke idokkk???

Haaa amacam? cantik tak…

Bila admin tengok betul-betul kan, wajah pengantin perempuan memang betul-betul berubah lepas disolek tapi admin tak tau nak cakap berubah macam mana..huhu

Ramai yang memuji solekan daripada MUA ni sebab katanya wajah pengantin perempuan dah macam barbie, malah ada yang kata macam Ashanti.

Cantiknya kayaq barbie..

Tapi yelah kan, dalam ada yang memuji pasti ada jugak yang mengutuk..taste orang berbeza, yer dak.

Yang tak best nya dorang siap kata muka pengantin dah macam mayat, pocong dan macam-macam lagi lah..ooo korang pandai eh komen.

Masalahnya korang setuju ke?

Bidadari ke Mak Lampir Niyang Rapik?

Kalau kena tampo ni, mau jerebu teros…

Aduh kenapa mataku tak nampak cantik?

Macam-macam eh korang, admin tengok okay je..mungkin style make up kat Indonesia macam tu kot, lain negara kan lain caranya.

Baca : Meremang Tengok Pengantin Zombie Masa Resepsi Perkahwinan, Tapi Lepas Dah Tau Pengantin Perempuan Rupa-rupanya

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.