Cari Orang Hilang? Dari KL ke Pulau Carey, ‘Pencarian’ Menarik Ni Buat Korang Nak Jadi CSI!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Masa kecil-kecil dulu, kita semua suka main permainan macam polis sentri one two jaga, board game macam Cluedo dan macam-macam game lain lagi yang berkonsepkan penyiasatan kan?!

Haa oleh sebab itulah, admin pun terfikir macam mana agaknya kalau kita betul-betul jadi penyiasat dan dapat merungkai kes orang hilang dalam masa satu hari? Wow mesti korang hebat kan kalau betul-betul dapat selesai kes dalam tempoh 24 jam! 

 

Encik Adam hilang, macam mana nak cari?

Kalau korang sejenis yang minat dengan siri penyiasatan ala-ala CSI ni, korang juga pasti minat dengan misi pencarian Encik Adam dalam Allianz Road Rangers Amazing Hunt! 

Sumber: Facebook

Sinopsis

Encik Adam Apakenamanya ialah  usahawan penerbangan dan jutawan yang berjaya. Dia sepatutnya bertemu dengan pembantunya, Cik Reesau untuk satu perbincangan semasa makan tengah hari tetapi yang peliknya Encik Adam tak kunjung tiba! Percubaan untuk menghubungi Encik Adam juga gagal.

Menerusi siasatan awal, Encik Adam ni rupanya terlibat dalam kemalangan dan kini tidak dapat dikesan. Pihak CSI dah hack pun rekod telefonnya serta mendapati mangsa ni ada buat satu call pada orang yang tak dikenali. Hah sapa pulak tu! 

So yang menariknya kat sini, peserta kenalah siasat dan cari kat mana En Adam ni dengan bantuan Allianz Road Rangers yang berada di setiap checkpoint pencarian! 

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Bagi yang tak tahu, Allianz Road Rangers ialah perkhidmatan bantuan kemalangan bermotor yang free-of-charge khas untuk Pemegang Polisi Komprehensif Motor tau!

Berikut 6 kemudahan Allianz Road Rangers yang boleh dinikmati pelanggan:

1. Pusat Panggilan 24 Jam

Pelanggan boleh call 1800-22-5542 jika terlibat dalam kemalangan tanpa mengira masa.

2. Pasukan Motosikal 

Sebaik menerima laporan, unit pasukan bermotosikal akan menjadi orang pertama untuk bantu korang di lokasi kemalangan (hanya di Lembah Klang saja).

3. Trak Tunda Allianz

Pihak Allianz akan tunda kereta anda ke balai polis terlebih dahulu (untuk buat laporan polis) dan kemudian bawa korang ke workshop panel Allianz atau workshop francais yang diminta.

4. Baucar e-hailing 

Allianz akan beri baucar e-hailing untuk memudahkan korang pulang ke rumah selepas kemalangan.

5. Pengesahan Tuntutan 

Segala tuntutan akan diproses dan disahkan bagi Own Damage (OD) yang terpilih secepat 10 minit saja!

6. Penghantaran kereta

Korang tak perlu ambil kereta di bengkel, pihak Allianz sendiri akan hantar kereta yang sudah siap dibaiki kepada korang (didapati di bengkel Allianz terpilih sahaja).

So amacam? Lagi mudah lah kan korang nak cari Encik Adam dengan bantuan mereka ni! 

 

Team Hot FM vs Team Fly FM!

Kalau korang nak tahu, team media dari radio Hot FM dan Fly FM pun terlibat tau dalam misi pencarian ni yang dah berlangsung pada 13 Oktober lepas. Team Zetty dan Team Ivan, kedua-dua berhempas pulas travel dari checkpoint pertama kat Plaza Sentral, KL hinggalah ke checkpoint last di Pulau Carey, Selangor tau! 

Nak tengok suka duka dua team dari Hot FM dan Fly FM dalam mencari Encik Adam dan siapa jadi pemenangnya?

Jom tengok video Allianz Road Rangers Amazing Hunt kat bawah ni! 

We had some special guests at the Allianz Road Rangers Amazing Hunt held on 13 October 2019 👉 Zetty from Hot FM & Ivan from Fly FM. Watch them both battle it out trying to track down the missing En. Adam. They endured mental & physical challenges on top of trying to be the first to reach the final destination. So, who do you think came out on top? Watch this video till the end 🎥 and see if you guessed it right. #allianzroadrangers #allianzmalaysia

Posted by Allianz on Tuesday, December 10, 2019

 

Fuh bestlah tengok dorang join amazing hunt ni! Macam nak join je tahun depan. Untuk info lebih lanjut mengenai event-event lain korang boleh join nanti, stay tuned kat FB page Allianz Malaysia tau!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Lobak Merah ialah laman socialtainment #1 di Malaysia. Dapatkan isu-isu viral setiap hari.