8 Gadis Malaysia Ini Akan Buat Anda Rasa Ingin Mengembara!

Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:



Mengembara ke destinasi pilihan adalah impian setiap orang. Kadang-kadang tengok gambar orang lain buat kita rasa nak pergi travel esok jugak! Haha

Ada yang rasa macam tu tak? Apa-apa pun, jom tengok gadis-gadis yang suka mengembara ini. Gambar-gambar mereka mesti buat korang rasa nak travel jugak!

 

1. Hannah Felice



Sumber: Instagram

Melalui gambar di media sosial, Hannah boleh dilihat seorang pengembara yang sangat aktif. Bermula dengan travel secara solo, kini beliau tetap meneruskan pengembaraannya selepas bergelar isteri memandangkan suaminya juga merupakan seorang pengembara tegar. Hannah telah menjelajah 47 daripada 50 negeri di USA. Gambar di Instagram semua cantik gilaaa!

Instagram: hannahonearth

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

2. Hanie Hidayah

Sumber: Instagram

Hanie banyak berkongsi tentang kisah pengembaraannya di blog berbanding media sosial. Gambar dan video yang dirakamkan gadis ini di setiap destinasi pengembaraan sudah cukup untuk membuat perasaan anda membuak-buak untuk turut pergi mengembara.

Instagram: haniehyd



Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

3. Rara

Sumber: Instagram

Tidak kira di dalam atau luar negara, setiap gambar yang dimuat naik oleh beliau memang terbaik! Flores, Sulawesi, Jogjakarta dan Nami Island adalah antara tempat yang telah dijelajahinya. Ke mana pun destinasi, Rara tidak pernah gagal merakamkan detik indah pengembaraannya. Kalau nak tahu, pergilah usha.

Instagram: gypsyandthepostcard

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

4. Farah Nadhirah

Sumber: Instagram

Farah tidak pernah melepaskan peluang untuk merakamkan setiap detik pengembaraanya di setiap negara yang dilawati. London merupakan destinasi kegemaran gadis ini namun Indonesia, Perancis, Belgium dan Ireland juga antara destinasi yang telah dilawatinya.



Instagram: faraadrina

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

5. Jiejie Kidam

Sumber: Instagram

Meskipun tidak terlalu berkongsi kisah pengembaraannya, namun setiap gambar yang diambil dan dimuat naik oleh gadis ini tidak mengecewakan. Tidak kira di dalam atau luar negara, bakat terpendam dalam fotografi tidak disia-siakan oleh Jiejie untuk merakam setiap detik pengembaraannya. Cantik weh!

Instagram: jiejiekidam

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

 

8. Ying Reinhardt

Sumber: Instagram

Ying mula mengembara pada tahun 2006 dan beliau lebih gemar mengambil gambar pemandangan di sesebuah kawasan atau bandar dilawatinya dan ragam penduduk setempat di kawasan tersebut. Setiap gambar yang diambil menarik dan sudah cukup untuk membuat orang lain mencemburui Ying yang sering mengembara.

Instagram: whereisying

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Sumber: Instagram
Rocket WOBDapatkan berita yang paling viral setiap hari:


Written by Sue Idris

Suka thriller movies, suka kucing, suka makan, suka kopi, suka melancong, suka shopping, suka berangan, eh suka semua lah!